Scootermuseet Källby, 21 september

Studiebesök/Aktivitet 2022

Scootermuseet i Källby.

Hösten 2022 inleddes med ett studiebesök på landets största scootermuseum onsdag den 21 september. Vi välkomnades av Svante Jönsson och Joakim Smedberg som återöppnade det tråkigt nog nedlagda museet speciellt för oss.

Museet skapades 2013 när de tre scooter- och motorfantasterna Svante Jönsson, Dawid Nyberg och Joakim Smedberg kom på idén att slå ihop sina klenoder och visa upp dem för allmänheten. Till en början höll man till i ett fårhus men sedan kom man över nuvarande betydligt större byggnad som tidigare var ett militärt mobförråd.

De flesta scootrarna är inköpta i Lidköpingstrakten och renoverade av ägarna själva, så nästan alla objekt är körbara. Samlingen har växt till bortåt hundra scootrar av både kända och okända fabrikat och olika årsmodeller. Naturligtvis finns ett antal Vespa- och Lambrettamaskiner med i samlingen.

Det har naturligtvis blivit väldigt många timmar att leta scootrar, meka och att ta hand om de ca 5 000 besökarna per år. Bristen på semester och familjer i kläm ledde till beslutet att ta en timeout och tills vidare stänga museet i augusti 2022.

Comments are closed.