Cesarstugan, 2018

Studiebesök 2018

Cesarstugan, 31 maj

Vi var 19 medlemmar som avslutade vårterminen med ett trevligt samkväm på Cesarstugan utanför Falköping i strålande sommarväder. Vi hälsades välkomna av chefen Christian Schmeikal som presenterade sina medhjälpare; fru och döttrar. Christian berättade vidare att Cesarstugans restaurang och festlokal byggdes 1993 i gammal stil av Stig Lindgren med familj. Sedan ett par år är anläggningen i familjen Schmeikal ägo. Vi fick sedan ta för oss av framdukade pajer av olika slag.

Efter förtäringen gick vi till museét ”Bondens år” inrymt i en ladugård. Där fortsatte värden sin berättelse om hur museet kom till samt ett trevligt sångframträdande av Astrid Lindgrens ”Fattig bonddräng”. Utställningen skildrar livet på svenska landsbygden på 1930- och 1940-talen med ca 50 verklighetstrogna vaxfigurer, dåtida verktyg, fordon, kläder, beredskapslottor mm mm.

Vår guide avtackades på sedvanligt sätt med applåd och en liten minnesgåva från Lidköpings Tekniska Förening. Efter vi önskat varandra trevlig sommar upplöstes mötet.

Comments are closed.