Witte 2016

Studiebesök 2016

Witte Industrier, 27 januari

Föreningen inledde vårsäsongens aktiviteter med ett besök hos Witte Industrier, Lidköping.

Företaget erbjuder legotillverkning inom fräsning, svarvning och målning från små serier till kontinuerlig avropstillverkning. De hjälper även till med prototypframtagning. Företaget grundades på 1960-talet och ägs av familjen Lööf. Fn har man ca 40 anställda trots hög automation med tex industrirobotar. Fredrik Lööf är VD och sätet är i Lidköping. Omsättningen är ca 80 Mkr. En tidigare filial i Laxå är nu såld.

Produktionschef Ulf Tangen tog emot 34 nyfikna medlemmar och guidade oss genom verkstaden där man jobbade för fullt trots att klockan var kväll. Han berättade att kunderna har blivit väldigt bortskämda med höga kvalitetskrav, korta ställtider, låga priser samtidigt som hög leveranssäkerhet krävs pga lagerminimeringar. Ulf Tangen berättade vidare att flera kunder har provat utländska legotillverkare men återkommit efter en tid av olika skäl. Denna kväll pågick bla tillverkning av stora balanshjul till motorer åt Renault och Volvo Skövde. Åt SKF Göteborg, fn största kunden, färdigställdes stora rullagerringar. Tyvärr har de minskat ordrarna en del bla beroende på minskad utbyggnadstakt av vindkraften.
Lokalerna på Truvegatan har byggts ut i omgångar och är nu enligt UT inte helt optimala logistiskt, skall förbättras när tid medger.

Comments are closed.