Husqvarna 2014

Studiebesök 2014

Husqvarna museum i Jönköping, 24 maj

Lidköpings Tekniska Förening har, som brukligt, avslutat säsongen med en vårutflykt.

Den här gången gick resan med buss till Husqvarna Museum. På vägen dit stannade vi på en vacker rastplats och tog för oss av fikat som klubbmästaren ordnat.

På museet mottogs vi av en guide som under drygt 1,5 timma gav oss en grundlig information om företaget, dess historia och produkter. Det var en imponerande mängd apparater och maskiner som tillverkats under dess långa historia, från 1600-talet och framåt. Det har tillverkats allt från vapen, köksredskap, vedspisar, symaskiner, vitvaror, cyklar, motorcyklar, motorsågar mm till dagens robotgräsklippare. Trots den relativt långa guidningen hann vi bara ”skumma på ytan.”

Den som vill ha mer detaljinformation får vara beredd att avsätta betydligt längre tid.
Efter besöket på museet väntade en god lunch på Kroatorpet, en restaurang, vackert belägen vid Vätterns strand. Väl hemkomna till Lidköping passade flera av deltagarna på att besöka en utställning med modellbåtar som pågick i Hembygdsföreningens lokal vid Limtorget.

Styrelsen tackar medlemmarna för den gångna säsongen och önskar en trevlig och skön sommar och välkomna till höstens aktiviteter.

Comments are closed.