Micore 2010

Studiebesök 2010

Micore i Lidköping, 21 oktober

Lidköpings Tekniska Förening fortsätter med företagsbesök. Den här gången var det Micore Plast AB, Lidköping, som hade vänligheten att ta emot ett 40-tal intresserade medlemmar.

VD Göte Gustavsson tog emot oss och berättade om familjeföretaget där numera även nästa generation, med syskonen Peter och Malin Tholérus, utgör ledningen.
Göte Gustavsson började redan 1979, som egenföretagare i Örslösa, med tillverkning av glasfiberarmerade polyesterkomponenter till industrin.

Båttillverkningen började 1986 med modellen 490 GT som blev oerhört populär. Den båten såldes till största delen som halvfabrikat där köparen själv fick montera ihop vissa delar.

Inför företagets 25-årsjubileum har man också lanserat en ny modell, 570cc Offshore, en båt som redan låtit tala om sig i positiva ordalag. Företaget har 15 anställda och tillverkar cirka 200 båtar om året som säljs via återförsäljare i Norden. En annan stor produkt är tillverkningen av släpvagnskåpor, huvar och hästkärretak. Dessa svarar för ungefär företagets halva omsättning.

Efter företagspresentationen gick vi igenom fabrikslokalerna med tillverkning och montering. Företaget har duktiga medarbetare och i egen regi gör man allt från design, byggandet av formar och modeller, montering till marknadsföring och försäljning. Micore Plast AB är nu en av landets större båttillverkare och framtidsutsikterna verkar ljusa.

Besöket avslutades med att företaget bjöd på fika och föreningens ordförande informerade medlemmarna om nästa aktivitet, som blir den traditionella julfesten i SSW:s lokal.

Comments are closed.