Fröjd & Wester 2014

Studiebesök 2014

Fröjd & Wester i Lidköping, 26 februari

Lidköpings Tekniska Förening har inlett vårsäsongen med studiebesök hos verkstadsföretaget Fröjd & Wester AB i Lidköping. Ett 35-tal intresserade medlemmar hade infunnit sig och hälsades välkommen av grundaren och VD Tomas Fröjd.

Företaget grundades 1987 som tillverkare av maskinkomponenter och sedan starten har företaget utvecklats till en komplett automationsleverantör med totalansvar från idé till färdigställande av komplexa produktionsanläggningar.

Besöket inleddes med en presentation av företaget och den koncern, Fröjdia Group, som det ingår i. Fröjdia Group, innehåller fyra tillverkande industriföretag och ett fastighetsbolag. Produktionen omfattar högklassiga motorkomponenter till tung fordonsindustri, kundanpassade hydraulcylindrar samt utveckling och konstruktion av produktionsanpassade maskiner och utrustning.

Efter informationen delade vi oss i grupper och fick en guidning i fabriken och besåg bl a företaget Hydralid, som ingår i koncernen, som konstruerar, tillverkar och säljer hydraulcylindrar och monterade tillbehör. I en annan lokal pågick montering av robotstationer.

Besöket avslutades med fika och frågestund innan föreningens ordförande tackade för att vi fått göra ett mycket intressant studiebesök.

Comments are closed.