Nobia 2013

Studiebesök 2013

Nobia (Marbodal) i Tidaholm, 19 maj

Lidköpings Tekniska Förening har avslutat vårsäsongen med bussresa till Tidaholm och besök på företaget Nobia (fd Marbodal). Där hälsades vi välkomna av Petter Hjelmqvist, operativ chef och Jan Andrén, teknisk chef.

Besöket inleddes med en presentation av Nobia som är ett stort börsnoterat företag och Europas ledande köksspecialist. Verksamheten består av utveckling, tillverkning och försäljning av kök till såväl enskilda konsumenter som till professionella kunder inom handel och byggnation. I Nobias varumärkesportfölj ingår ett 20-tal varumärken bl a Myresjökök, Marbodal, HTH etc. Nobia har fabriker i de nordiska länderna samt i Storbritannien och Österrike.

Fabriken i Tidaholm är imponerade stor, till ytan ca 185 tusen m2 och man tillverkar mot kundorder vilket innebär att man tillverkar ca 10 tusen artiklar/dag. Man har även eget svanenmärkt måleri med en kapacitet på ca 12 tusen artiklar/dag. Nämnas kan att till alla luckor och skåp åtgår en mängd av spånplattor som motsvarar 2-3 fotbollsplaner/dag. Tidaholmsfabriken har drygt 500 anställda och produktionen körs i 2-skift.

Efter ett mycket intressant studiebesök avslutade vi den här vackra försommarkvällen med ett stopp vid Hornborgasjöns Trandansen. Som brukligt vid våra vårutflykter hade klubbmästaren ordnat med korvkalas och dricka vilket intogs under bar himmel och med ett rikt fågelliv inom nära synhåll. Det blev till en perfekt avslutning på en trevlig utflykt.

Ordföranden tackade för den gångna säsongen, önskade alla en trevlig sommar och att vi ses till hösten med nya aktiviteter.

Comments are closed.