Kinnex 2013

Studiebesök 2013

Kinnex Mekaniska i Götene, 17 januari

Lidköpings Tekniska Förening har inlett vårsäsongen med ett intressant studiebesök hos AB Kinnex Mekaniska i Götene. 25-talet medlemmar blev varmt mottagna av VD Bengt-Göran Nilsson och Iréne Nilsson.

Under tiden vi fikade berättade de om företaget, från dess början i liten omfattning 1974 i Kinne-Kleva, flytten till egna lokaler i centrala Götene och fram till nutid. Företaget har under den tiden haft en framgångsrik resa med ökad produktion och omsättning och har nu drygt 40-talet anställda. De tillhandahåller maskinarbetade, svetsade och monterade produkter med höga krav på precision och leveranssäkerhet. Produktionen kör sedan lång tid tillbaka 2-skift.

Efter den inledande informationen gick vi runt i lokalerna och såg de delar av produktionen som var igång och vilket brett produktsortiment man tillverkar. En stor kund är Tetra Pak. Företagets styrka är bl a att man är mycket flexibel och snabbt kan ställa om produktionen till små serier vilket kan vara mycket värt för en kund. Man har också investerat i moderna 5-axliga fleroperationsmaskiner för att kunna möta kundernas behov. Ett bevis på detta är att man fått en utmärkelse från en kund för 100 % leveranssäkerhet. Företaget arbetar i aluminium, stål och rostfritt stål. Det var en imponerande anläggning vi fick ta del av och det märktes att det är engagerade och kunniga personer som driver företaget.

Efter ett par timmars besök var alla frågor och svar avklarade och vi tackade för ett givande besök.

Comments are closed.