Dalénmuseet 2011

Studiebesök 2011

Dalénmuseet i Stenstorp, 19 maj

Lidköpings Tekniska Förening har traditionsenligt avslutat vårsäsongen med en bussresa till ett intressant utflyktsmål. I år gick färden till Dalénmuseet i Stenstorp.

Även om flera medlemmar tidigare besökt museet är det ändå lika intressant att ta del av vad bygdens store son, uppfinnaren och nobelpristagaren Gustaf Dalén, åstadkom under sin levnad. Efter en filmförevisning om hans liv bjöds vi på en intressant rundvandring med sakkunnig guide.

Gustaf Dahlén var involverad i mängder av uppfinningar utöver den mest kända som ju är inom fyrteknikens område. Eftersom det var tekniker som var på besök blev frågorna både många och av kvalificerat slag.

På vägen tillbaka hem åkte vi genom den fagra billingebygden och gjorde ett stopp vid Hornborgasjöns Naturum. Som brukligt vid våra vårutflykter hade klubbmästeriet ordnat med korvkalas och dricka vilket intogs under bar himmel denna vackra försommarkväll. Det blev till en perfekt avslutning på en trevlig utflykt.

Ordföranden tackade för den gångna säsongen, önskade alla en trevlig sommar och att vi ses till hösten med nya aktiviteter.

Comments are closed.