Wanners 2010

Studiebesök 2010

Wanners Karosseri & Service AB, 23 mars

Lidköpings Tekniska Förening har gjort studiebesök hos Wanners Karosseri o Service AB. Ett 25-tal medlemmar hälsades välkomna av Hans Johansson, en av delägarna.

Han inledde med en presentation av företaget som från och med årsskiftet fått nya ägare. Den tidigare snickeriverkstaden, som varit en del av Wanners, har numera en annan ägare.

Wanners gör påbyggnader till lastbilar avsedda för djurtransporter. De är i stort sett ensamma i landet inom det här området och de har mångårig erfarenhet. Det är specialbyggen i främst aluminium med plats för djuren i två eller tre plan beroende på om det är grisar eller nötkreatur som skall transporteras. Numera ställs krav på hög komfort även för djur och det skall finnas ventilation och tillgång på vatten varför bilen utrustas med vattentankar om ca 400 liter. Transporterna kan numera bli ganska långa.

Att utrusta en lastbil tar flera månader och är en stor investering för åkaren. Man strävar efter att komma ned till en byggtid på 1300- 1500 timmar för ett nybygge. Företaget, som har många kunder över i stort sett hela landet, ser med tillförsikt på framtiden vad avser både nybyggnader, service och underhåll.

Efter genomgången i fabriken samlades alla i personalrummet för fika och en frågestund. Föreningens vice ordförande avslutade med att tacka för ett intressant besök och överlämnade en liten gåva.

Comments are closed.